AYDIN EDİNÇGİL

Toplam "" makale

Açık Finans ve Ötesi Uygulamalar
1988-2006 yılları arasında Fransa’da mahsur kalan bir yolcunun hayatından esinlenerek çekilen ve yönetmenliğini Steven Spielberg'in üstlendiği, başrolünde Tom Hanks'in olduğu “The Terminal” adlı filmde, ülkesinde çıkan siyasi kargaşa nedeniyle pasaportu iptal olan ve ABD'nin John F. Kennedy Havalimanı'nda mahsur kalan Doğu Avrupa kökenli bir yolcunun hayatta kalabilmek için verdiği mücadele anlatılıyor.
Yazıyı İncele

AYDIN EDİNÇGİL 08.11.2023

“Insurtech”leşme ve “Fintech”leşme Yolunda 
SwissRe’nin 2020 yılında hazırladığı  Sigma Raporu’nda geçen “Sigortacılıkta bir sonraki sınıra hazır mısınız? ” ifadesinde işaret ettiği  “bir sonraki sınırın” ne olduğunu tam olarak anlayabilmek için 2008 yılında finansal temelli bir kriz olarak başlayan, sonrasında reel piyasalara da hızla yayılan dünya ekonomisinde % 2,3’lük küçülmeye, dünya ticaretinde ise %12‘lik bir daralmaya karşılık gelen ve tüm ülke ekonomilerine adeta sert bir ekonomik ders veren 2008 Mortgage Krizinin mercek altına alınması gerektiğini düşünüyorum.
Yazıyı İncele

AYDIN EDİNÇGİL 19.09.2022

İklim Değişikliği Etkisi ve Sigorta Sektörü
“Bir sistemin ilk verilerinde oluşabilecek küçük değişiklikler büyük ve öngörülemez sonuçlar ile karşımıza çıkabilir”
Yazıyı İncele

AYDIN EDİNÇGİL 29.04.2022

Dijital Bankasürans
Bankasürans kavramını genel olarak; Sigorta işlemlerinin bankaların mevcut satış kaynakları aracılığıyla (şubeler, mobil, internet bankacılığı) banka müşterilerine sunulma süreçlerinin toplamı olarak tanımlayabiliriz.
Yazıyı İncele

AYDIN EDİNÇGİL 15.04.2022

Dijital Sigortacılık
Dünyada ilk sigorta poliçesi üretileli tam 673 yıl olmuş. Bu zorlu ve sürekli insani ve maddi riskleri teminat altına almak için yeni ürün ve hizmetler geliştiren Sigorta sektörü yapısı son yıllarda köklü bir değişim rüzgarıyla karşı karşıya.
Yazıyı İncele

AYDIN EDİNÇGİL 17.11.2021

TÜM YAZILAR